Encapressen

Encapress wordt toegepast als afdichtingssysteem voor mof/spie- en flensverbinding in gasleidingen daar waar lekkage’s zijn opgetreden. Ook is Encapress speciaal ontwikkeld voor het onder druk afdichten van lekke verbindingen in gietijzeren, noduliarijzer, stalen, PVC en AC-gasleidingen.

Het kan toegepast worden bij lagedruk (tijdens verwerking: max. 140 mbar; na uitharding: 1 bar) en middendruk (tijdens verwerking: max. 1 bar; na uitharding 5 – 8 bar). Encapress kan gebruikt worden voor buisdiameters vanaf 100 mm tot en met 900 mm. Voor het plaatsen wordt het leidingdeel eerst gestraald. Waarom? Om de hechting van de primer en encapress te garanderen volgens fabriek voorschrift.

Enkele voordelen van deze techniek
  • Encapress is verouderingsbestendig;
  • Verbindingen kunnen gericht gerepareerd worden waardoor vervanging van complete stukken leiding niet nodig is.
CMS Infra BV is uw partner op het gebied van repareren van leidingen (verbindingen) waar encapress-verbindingen toegepast kunnen worden en beschikt over gespecialiseerde medewerkers die in het bezit zijn van de vereiste vakmanschap en certificaten.
 
Wanneer de omstortingsmassa is uitgehard na gemiddeld 1 uur, wordt de verbinding beproefd worden met behulp van gas detectie apparatuur en wordt de massa afgezeept.